Plan uw route

Ruitschade laten herstellen bij autoschade roggeveld

ruitschade

Oorzaak ruitschade 

Het ontstaan van ruitschade kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende ruitschade is een ster in de voorruit. Sterretjes in de voorruit ontstaan vaak door opspringend asfalt door rijdend verkeer. Een ster is vervelend, maar kan vaak hersteld worden. Wanneer een ster in de voorruit niet tijdig hersteld wordt, bestaat de kans dat de ster een barst in de voorruit wordt. Forse ruitschade ontstaat vaak door aanrijding met dieren, storm en vandalisme. Een scheur of een barst in een ruit kan niet hersteld worden, de ruit dient vervangen te worden. 

Ruitschade herstellen 

Een ster in de voorruit is heel vervelend, maar kan in de meeste gevallen nog hersteld worden. Als stelregel geldt wanneer de ster niet groter is dan een 2 euro muntstuk, kan deze nog hersteld worden. Hoewel een ster in de auto ruit er enigszins onschuldig uitziet, is het belangrijk deze zo spoedig mogelijk te laten herstellen. Door temperatuurverschillen binnen en buiten de auto bestaat de kans dat de ster in de voorruit groter wordt en niet meer te herstellen is. Een ster wordt dan een scheur of barst in de voorruit. De kosten zullen dan ook fors hoger zijn. De ster wordt vakkundig gevuld met een hechting van hars. Zodra de hars uitgehard is, wordt toplaag gepolijst zodat je er geen oneffenheden meer zijn. Wel blijft de ster nog steeds zichtbaar voor het oog, maar de voorruit is weer veilig. 

Ruit vervangen 

Wanneer er een barst of een scheur in de ruit zit, valt dit niet meer te herstellen. De ruit dient dan vervangen te worden. Belangrijk bij het vervangen van de voorruit is dat u rekening houdt met sensoren die in de voorruit kunnen zitten. Zo zijn er auto's met regensensoren en voorruitverwarming. Na het vervangen van de voorruit dient de auto gekalibreerd te worden voordat u weer veilig de weg op kunt. Weet u niet zeker wat voor voorruit u heeft? Kom dan langs voor advies.

Scheur

Ster

Breuk

autoruit scheurautoruit sterautoruit breuk

Veel gestelde vragen over ruitschade: 

 

Kan je doorrijden met ruitschade? 

In principe kunt u prima doorrijden met een barst of een scheur in de voorruit. Alhoewel de ruit niet volledig meer intact is, zal hij niet spontaan uit elkaar springen. Speciale folie in de voorruit zorgt ervoor dat de voorruit niet zomaar in duizenden stukjes verbrijzeld. Advies bij een beginnende ster is om deze zo snel mogelijk te laten herstellen om erger te voorkomen. 

Is ruitschade een APK afkeurpunt? 

Schade aan de ruit is een APK punt en kan betekenen dat de auto niet door de keuring komt. Belangrijk is dat schade niet in het gezichtsveld zit en een scheur niet meerdere vertakkingen heeft. Zodra de schade het zicht van de bestuurder belemmerd, zal de auto afgekeurd worden. 

Hoelang duurt een sterreparatie? 

Een sterreparatie duurt ongeveer een half uurtje. De ster wordt gevuld met hars en met UV-verlichting wordt de hars uitgehard. Zodra de hars is uitgehard en de bovenlaag mooi glad gepolijst is, kunt u weer de weg op. 

Hoelang duurt een ruit vervangen? 

Een ruit vervangen duurt iets langer. De duur is afhankelijk van welke ruit vervangen dient te worden. Het verschilt ook per auto. Gemiddeld rekenen we 2 tot 3 uur voor het vervangen van een voorruit. Naast het vervangen van de voorruit en drogen van de lijm, is in sommige gevallen kalibratie nodig waardoor het iets langer kan duren.   

Wat is kalibreren? 

Veel auto's zitten tegenwoordig vol met hulpsystemen zoals lane assist en adaptive cruise control. Wanneer een voorruit vervangen is, kunnen er storingen in deze systemen ontstaan. Door ze te kalibreren, zorgt u dat deze hulpsystemen weer goed zijn afgesteld en u weer veilig de weg op kunt. 

Is ruitschade verzekerd? 

Of ruitschade verzekerd is, verschilt per verzekeraar en hangt af van de verzekeringsvorm. Bij alleen een WA-verzekering is ruitschade niet gedekt. Bij een WA+-verzekering (beperkt casco) kunt u vaak zonder problemen de schade claimen bij uw verzekeraar. 

Ruitschade herstellen door Autoschade Roggeveld 

Bij Autoschade Roggeveld bent u aan het juiste adres voor ruitreparatie of vervanging. Wij zijn een bij GlasGarant aangesloten schadehersteller met jarenlange ervaring. Onze specialisten zorgen dat u weer binnen no-time de weg op kunt. Is de ruitschade verzekeringswerk? Ook de afhandeling met uw verzekeraar regelen wij voor u. 

a.a.s.glasgarant

MAAK HIER EEN AFSPRAAK

facebookE-mailTelefoonnummer
   
Ceintuurbaan Noord 116A
9301 NZ Roden
autoschade@roggeveld.nl050-5019285
 

Openingstijden:

Ma - Vr: 07.30-18.00
Za: 09.00-12.00

Sitemap
Privacy Policy
Algemene voorwaarden
 

Snelle reparaties
Vervangend vervoer
Haal-en breng service
Levenslange garantie

Autoschade Roggeveld Roden B.V.

Beoordeling door klanten: 4,9 / 5 - 63 beoordelingen
Telefoonnummer050-5019285

Roggeveld Roden

Autoschade Roggeveld
footer
AAS autoschade
Autoschade Roggeveld